analizy laboratoryjne
Badany parametr | Metoda badań |
---|---|
Lepkość kinematyczna w 40oC | PN-EN ISO 3104 |
Lepkość kinematyczna 100oC | PN-EN ISO 3104 |
Wskaźnik lepkości | PN-ISO 2909 |
Zawartości emulsji, wody i zanieczyszczeń | PN-89/C-04087 |
Zawartości wody metodą destylacyjną | PN-EN ISO 9029 |
Zawartość wody (metodą Karla Fischera) | PN-EN ISO 12937 |
Temperatura zapłonu – tygiel otwarty | PN-EN ISO 2592 |
Temperatura zapłonu – tygiel zamknięty | PN-EN ISO 2719 |
Gęstość |
PN-EN ISO 3675 PN-EN ISO 12185 |
pH | PN-89/C-04963 |
Temperatura krystalizacji | ASTM D 1177-17 |
Temperatura wrzenia | PN-92/C-40008/03 |
Skład frakcyjny (destylacja) | PN-EN ISO 3405 |
Klasa czystości |
PN-ISO 4406 PN-ISO 4407 ISO 4406:1987 ISO 4407:1991 |
Całkowita liczba kwasowa TAN | PN-EN 12634:2002(U); EN 12634 |
Chromatografia gazowa (detektor FID) | Własna procedura badawcza |